Pregradne zavese u sportskim halama imaju višenamensku ulogu, čiji je cilj smanjenje troškova odnosno povećanje budžeta sportskog objekta.

Da bi se uštedeo novac, najbolji je način smanjiti potrošnju toplote tokom zimskih meseci. Naš savet je ukoliko je hala veća postaviti dve pregradne zavese i uključiti toplotne uređaje samo u delu hale koji je ograničen pregradnim zavesama. Na taj način prilikom treninga korisnici će imati normalne uslove prilikom treninga, a sportska dvorana neće imati troškove za grejanje ne potrebnih površina.

U smislu povećanja budžeta i većeg priliva novca od termina pregradnu zavesu možemo postaviti po sredini igrališta i time umesto izdavanja jednog termina za isto vreme duplirati zaradu. Upravnici većih sportskih objekata u regionu i Evropi odavno na taj način donose zaradu sportskim dvoranama van utakmica.

Naši saveti prilikom postavljanja pregradne zavese su da se obrati pažnja na mesto kačenja zavese, tačnu visinu kao i na alarme ( protiv požarne, sigurnosne. itd.), klima uređaje. Ako je postavka pregradne zavese u novoj hali treba obratiti pažnju na buduće postavljanje reflektora kao i kamera.

Pregradne zavese mogu biti na razvlačenje (kada je sklopljena nalazi se uz zid) ili da se spušta sa plafona. Postoji više materijala od kojih se prave najčešće su mrežne i od skaja, naravno da postoji i kombinacija skaja i mreže. Zbog toplotne izolacije se preporučuje skaj. Može se birati boja zavese, takođe ucrtavanje logoa dvorane ili kluba koji tu trenira.

Za više informacija, kontakt je na sajtu.

Musculus, Beograd