Sport

Zidni koš

 

Zidni koševi se najčešće koriste u sportskim salama kao pomoćni koševi za uvežbavanje šuta. Imali smo manji broj upita da se isti postave i sa spoljne strane zidova unutar dvorišta.

Naravno u salama škola je sasvim normalno imati zidni koš. Iz velikog iskustva možemo reći da se na našim prostorima ne koriste dovoljno mnoge prednosti zidnog koša.

Spuštanje table. Ako zamislimo košarkaški trening dece predškolskog uzrasta i početnih razreda osnovne škole, klinci uglavnom šutiraju na koševe koji su visine 305 cm. Deca se tako navikavaju položaj ruku koji će morati da zamene čim porastu (a to je već od 12 godina). I onda se dolazi opet do ponavljanja vežbe šuta i prilagođavanju na nove ,,uslove’’. U odnosu na pre 20ak godina, a unašim salama su i stariji koševi, sada je mnogo lakše rukovati navojem za spuštanje table, a to je moguće i elektronski uraditi (takva postavka skuplja i iz iskustva preporučujemo manuelno spuštanje).

Skupljanje koša uz zid. Zidne koševe je moguće sklopiti uz zid kada se igraju utakmice, tako da ne smetaju korisnicima sale.

Postavka zidnog koša ne bi trbala da traje više od jednog dana. Iz velikog iskustva možemo da kažemo da smo radili i postavljali zidne koševe čiji su vratovi/konstrukcija (zbog izgleda objekta) bili ne standardne dužine. Takođe, prevazilazili smo razne prepreke kao što su vrata, prozori, itd.

Bezbednost. Prilikom postavke sportske opreme uvek skrećemo pažnju potrošaču da proveri da li koš ima standard.

Ako smatrate da smo nešto izostavili slobodno nas kontaktirajte preko fejsbuka ili kontakta na našoj web stranici.

Musculus, Beograd

 

^
fb fb