Sport

Spoljni koševi / košarkaške konstrukcije

Košarkaške konstrukcije koje se nalaze na spoljnim terenima sastoje se iz više delova koji određuju kvalitet i cenu .

Košarkaški obruč je deo košarkaške konstukcije. Košarkaški obruč može da bude čvrsti , pregibni ili 360stepeni. Zglobni košarkaški obruč ili pregibni košarkaški obruč ima više federa i zglobova u sebi.

Košarkaška table. Najbitniji segment košarkaške konstrukcije je košarkaška tabla. Košarkaška table može biti drvena, plastična ili staklena.

Najkvalitetnije su staklene košarkaške table. Do dvehiljaditih košarkaške table su konstantno pucale kada bi se košarkaš velikom silinom uhvatio za košarkaški obruč. Dolazilo bi do pucanja košarkaške table, a neretko bi se dešavalo da se i sama košarkaška konstrukcija rasturi. Košarkaške table bi pucale jer je košarkaški obruč bio zašrafljen za njih. Sada je to drugačije košarkaška table ima rupe u sebi kroz koje prolazi košarkaški obruč.

Profesionalne košarkaške table imaju zaštitnu oblogu oko donjeg dela table. Musculus na koševima koje pravi i u amaterskim uslovima daje opciju da kupac doda zaštitnu gum una donjem delu košarkaške table.

Košarkaški stub nosi konstrukciju koša. Pored košarkaškog stuba imamo vrat, strelu, ruku ili projekciju.

Košarkaški teren ima svoje definisane dimenzije. Koš obruč se nalazi na 1.575 mod čeone aut linije. Košarkaška konstrukcija je van terena, ruka / vrat ulazi u teren i nosi košarkašku tablu i obruč. Obuč koji je prikačen za tablu se  nalazi na 1.575m od aut linije, a vrat/ strela / projekcija je dužine 3.25 .

Razlog za dužinu 3.25 je u tome da igrač prilikom zaleta ka košu ima vremena da se zaustavi i da se zaštiti. Dužina 3.25m se odnosi na profesionalne terene. Na amaterskim terenima raspon između košarkaškog obruča u odnosu na košarkašku konstrukciju je projekcije 2.25m.

Na spoljnim koševima ili vanjskim košarkaškim terenima nije neophodno da se vode stroga pravila, ali bezbednost se svakako mora poštovati. Iz tog razloga kada postavljamo koševe na otvorenom iste oblažemo zaštitnim sunđerom.

Tokom vremena smo napravili i osmislili više vrsta spoljnih košarkaških konstrukcija.

Pored raznih odnosna u smislu košarkaških table i obruča, ima razlika u samim košarkaškim konstrukcijama ka oi u mekoj zaštiti.

Što se tiče spoljnih vanjskih koševa, napravili smo i mobilni outdoor koš koji je idealan za takmičenja koja se mogu održavati i na  lokacijama koje nisu predviđene za košarku. Kao što je šutiranje trojki ili razna druga takmičenja koja se odvijaju na gradskim trgovima.

Za sva pitanja, fotografije zidnih koševa, spoljnih koševa, plafonski koš, sportski pod, krovni koš, multifunkcionalni pod, spoljni tereni, sala za fizičko, sportska sala, školska sala na :

https://www.instagram.com/musculusdoo/

https://www.facebook.com/musculus.rs

^
fb fb