Beogradska kompanija Musculus, regionalni lider u postavljanju sportskog parketa, kroz svoju istoriju poslovanja dugu više od 30 godina, imala je priliku da sarađuje sa velikim imenima srpske košarke. Među njima su Žarko Paspalj, Milan Gurović, Miloš Teodosić i Nemanja Nedović.

– Pravi sportisti su oduvijek znali da cijene kvalitet i standard na koji su navikli igrajući za velike evropske klubove, pa i kasnije u Americi. Mi smo tu da taj standard održimo na istom nivou na zajedničkim projektima koje smo realizovali na obostrano zadovoljstvo – ističu iz kompanije Musculus.

Na Divčibarama je prošle godine otvoren luksuzni turističko-sportski kompleks Crni vrh, a Musculus sa ponosom može reći da je bio dio ovog veličanstvenog projekta. Smješten u mirnom okruženju borove šume, kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta. Firma Musculus je na ovom projektu bila uključena u uređenje spoljašnjeg sportskog terena kompleksa, na kojem su montirani koševi i golovi vrhunskog kvaliteta.

– Sportsku halu u okviru kompleska smo željeli da opremimo vrhunskim sportskim parketom pošto planiramo da kod nas na pripreme dolaze profesionalni sportisti, pa moramo pratiti standard kvaliteta ponude. Vi ste nam ponudili parket koji posjeduje FIBA sertifikat i ispunjava sve evropske standarde, a pošto znamo da ćemo dobiti isti pod kakvim su opremljeni Pionir i Štark arena, nije bilo dileme i opredijelili smo se bas za firmu Musculus – rekao je Jovan Teodosić, brat našeg proslavljenog košarkaša i odnedavno član upravnog odobora KK Borac.

Musculus je, uz sportski parket danskog proizvođača Junckers koji je postavljen u dvorani, sportskom kompleksu na Divčibarama isporučio i opremu vrhunskih evropskih proizvođača – elektropodizne koševe, pomoćne koševe, rukometne golove, odbojkašku konstrukciju i zaštitne mreže.

Iz kompanije sa ponosom ističu i saradnju sa Nemanjom Nedovićem.

– Kao što smo već spominjali višeg puta, lako je sarađivati sa ljudima koji znaju da cijene kvalitet i koji znaju šta žele, a vrhunski sportista kao što je Nemanja jeste pravi primjer za to. On je imao želju da u okviru svoje vikendice u Rumi napravi teren 3 x 3 po svim propozicijama i standardima. Teren je gotov i možemo slobodno reći da smo ispunili očekivanja. Postavljen je sportski pod francuskog proizvođača Gerflor, ali i Power Game sa košarkaškom konstrukcijom i staklenom tablom sa pregibnim obručem, na kome će naš proslavljeni košarkaš moći da trenira – zaključuju iz kompanije Musculus.

Originalni članak: me.ekapija.com